Logo AB-BC AB-BC Bus & Coach
 
Bus & Coach
     
  Laatste AB-BC.nl Nieuws  
     

Mooi Scania voor Joao Gomes Pinto uit Portugal
In 2002 zette Anton Bals zijn eerste stappen in de buswereld met een bezoek aan de fabriek van Marcopolo in Coimbra in Portugal. Zaterdag 13 januari kwam Joao Gomes Pinto naar een mooie Scania kijken bij AB-BC. Wat blijkt nu? Joao komt oorspronkelijk uit Coimbra. Met deze gezamelijke historie waren Anton en Joao er natuurlijk snel uit en vandaag vertrekt Joao met zijn nieuwe aankoop richting Portugal. Boa viagem Joao

Bus voor Kamp Westerbork
Een jaar geleden kwam Sjaak Kortenhoeven van Kamp Westerbork bij AB-BC langs. Kamp Westerbork is een herinneringscentrum in Drenthe, waar de deportaties van de vele Joden naar de kampen in Duitsland en Polen herdacht worden. Aangezien de parking en het echte centrum niet helemaal naast elkaar liggen, maar een kilometer of 2 tot 3 uit elkaar liggen, gebruikten ze op hun terreinen een oude OV bus van zeker 20 jaar oud. Deze bus had het begeven. Zij hadden dringend een goede bus voor weinig geld nodig, een vlakke vloer in de bus, de mogelijkheid voor rolstoelen in de bus te vervoeren en dan nog eens 3 in- en uitstapdeuren om de stilstand bij de haltes zo veel mogelijk te beperken.

Wat anders kun je dan leveren dan een Van Hool New A330. Deze bus voldoet volledig aan de eisen. En toevallig stonden er bij AB-BC twee ex openbaar vervoer bussen. AB-BC was deze afleveringsklaar aan het maken. De bussen zouden tijdelijk verhuurd worden aan een parkeerservice op de luchthavens van Charleroi en Zaventem. Dit in afwachting van de levering van hun nieuwe bussen. Echter deze huurder was zo tevreden over de door AB-BC geleverde bussen, dat zij deze helemaal niet meer wilden terug geven. Zij hebben de bussen dan ook gekocht.

Gelukkig was dit geen setje van 2 bussen, maar van 3 bussen. Zo kon AB-BC de allerlaatste Van Hool OV bus met Nederlands kenteken nog inkopen en klaarmaken voor het Herinneringscentrum. Deze Van Hool New A330 werd in 2004 in gebruik genomen bij BBA-Connex Brabant in de kleuren wit en een blauwe rand. Later reed de bus volledig in het blauw rond bij BBA-Connex in Tilburg. Toen BBA-Connex werd overgenomen door Veolia, zijn de bussen gespoten in de bekende rood-witte Veolia kleuren. Na levering van de nieuwe Veolia bussen in 2007 is deze Van Hool uit de vloot genomen. Korte tijd later is deze bus gebruikt door Veolia in de concessie Haaglanden. Enkele jaren geleden is deze bus samen met de overige van de serie definitief aan de kant gezet.
Na een uitgebreide opknapbeurt aan de buitenkant, onderkant, binnenkant is de bus in enkele weken tijd volledig "nieuw" gemaakt. Vervolgens nog even snel een nieuwe APK erop en de bus kon afgeleverd worden.

Tijdens deze maanden dat het Herinneringscentrum geen bus had, heeft AB-BC nog een oude Ambassador van Connexxion en een oude Mercedes van Syntus ingezet om ervoor te zorgen dat de bezoekers gewoon normaal met de bus het Herinnerinscentrum konden bezoeken.
Wij wensen alle medewerkers van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork veel succes met hun nieuwe aankoop!

http://www.kampwesterbork.nl/index.html

VDL voor Van Asselt
AB-BC BV doet al jaren zaken met Peter en Marco van Asselt. Tot nu kochten wij de inruilers van hen, maar nu zijn de rollen omgedraaid.
Marco zag op het internet bij een Duitse collega handelaar een mooie VDL 10 meter te koop staan. Hij nam contact op met AB-BC met de vraag, of wij deze bus aan hun willen leveren op Nederlands kenteken. Geen probleem natuurlijk voor AB-BC, die alle bevoegdheden heeft om zo'n bus in te voeren en op Nederlands kenteken te keuren. U ziet: naast onderhoud aan- en verkoop van uw bussen ontzorgen wij u ook. Zoals bijvoorbeeld het importeren van gebruikte bussen naar Nederland.

Van Hool Astron naar Oekraïne
Taras Rab uit de Oekraïne spreekt helaas alleen Russisch, maar ook dit is geen probleem voor AB-BC BV. Met een beetje hulp en goede wil leveren wij een zeer mooie Van Hool Astron aan Taras. Zelfs een hotel regelen voor Taras is geen probleem, als hij dit via de app vraagt. Taras succes met je mooie van Hool 

Iveco Unvi naar Polen
Vader en Zoon Nader belde AB-BC in december of de Iveco Unvi, die op het internet aangeboden was, nog te koop was. Anton vertelde, dat deze er nog was, waarop Andrzej antwoorde dat deze bus dan verkocht is en dat hij deze direct ging betalen. En warempel, binnen een dag stond het bedrag op de rekening van AB-BC BV. Andrzej belde weer op, dat hij de bus in het nieuwe jaar komt ophalen. Nu is het zo ver. Hij is tevreden over de beschreven kwaliteit en daarop vertrokken vader en zoon Nader weer richting Polen met de boodschap, dat ze snel terug komen om nog een bus te kopen.

Iveco 70C17 Atomic
Onlangs kwamen Jos en Frank van Het Maasdal uit Maasbree bij Anton langs op de Rosero stand. Ze hadden interesse in een nieuwe Rosero, maar ook een jonge gebruikte kwam in aanmerking. Toeval wi,l dat we een mooie jonge gebruikte Iveco 70C17 Atomic uit 2013 inruilden op de beurs. Dus na de beurs Jos en Frank gebeld en zie hier de aflevering van de Atomic. Grappig was het vertrek want Jos kwam aan in een Smart en hing deze achter de nieuwe bus. Goede reis Jos met je voertuigen.

M.A.N. Lion's Coach voor Traviama in Portugal
Een paar weken geleden kocht AB-BC een mooie M.A.N. Lion's Coach met weinig kilometers en in een goede onderhouden toestand.
Toen José van Traviama Transportes Terrestres de Passageiros LDA deze bus zag, wist hij meteen dat dit de bus was voor uitbreiding van zijn wagenpark. Omdat hij geen enkel risico wilde nemen dat de bus voor zijn neus verkocht zou zijn, boekte hij meteen een vliegticket vanuit Lissabon via Duitsland naar Zaventem voor zichzelf en zijn zoon. Toen ze de bus zagen, moesten beide heren niet lang nadenken. Zij kochten de bus. Dezelfde dag nog vlogen ze terug naar Lissabon om de verdere financiën af te werken. Nu alles geregeld was, kwam José terug om zijn nieuwe aankoop op te halen zodat hij in het nieuwe jaar onmiddellijk kan starten met zijn nieuwe aanwinst. Wij wensen José en zijn team dan ook veel succes en veilige kilometers toe met deze nieuwe aankoop

VDL Magiq naar de Oekraine
Sergeii van Easstrans is een zeer trouwe klant. In de loop van de jaren heeft Sergeii al vele bussen gekocht bij AB-BC. Nu komt hiji om een VDL Magiq bestemd voor het vervoer van maximaal 61 personen van en naar Italië vanuit de Oekraïne. Sergeii wederom bedankt voor het vertrouwen en hopelijk tot volgend jaar

En dat is drie!
Recentelijk kocht Alpina uit Kaliningrad Rusland 2 Scania Irizar's bij AB-BC BV. Bij de levering van de tweede was er de vraag om nog een derde en zie hier nummer vertrekt ook naar Rusland. We hebben afgesproken dat deze prettige samenwerking volgend jaar gecontinueerd wordt

Marcopolo Viaggio naar Oekraïne
Sommige deals gaan heel snel zoals met Sergei Serda uit de Oekraïne. Serge belde zondagavond, kwam dinsdagmorgen, zag de Marcopolo Viaggio, maakte het geld over en vertrok richting Oekraïne. Weer een gelukkige klant en hopelijk weer een nieuwe relatie in de Oekraïne voor AB-BC.

Zo vader zo zoon
De vader van Tomasz Madel kocht twee jaar geleden een Bova bij AB-BC BV. Zoon Tomasz stapt nu in de voetsporen van Pa en dan is het logisch dat je gebruikt maakt van Pa's connecties. En dus kocht Tomasz zijn eerste bus bij AB-BC zoals het hoort volgens de goede familie traditie. Tomasz goede reis en tot ziens.

isuzu Harmony voor Taxi Jobe
in 2012  kocht Johan een Ford Transit met 15 zitplaatsen bij AB-BC , deze werd snel te klein en in 2014 werd er een grotere bus gekocht te weten een Marcopolo Senior met 25 zitplaatsen. Deze is nu ook weer te klein en Johan haalt vandaag zijn Isuzu Harmony op. Wij wensen Taxi Jobe veel plezier en hopen de bus weer snel terug te zien als Johan weer een grotere nodig heeft

Mooie Rosero voor Sallandtours
Deze Mercedes Picardi gebouwd door Rosero in 2007 op basis van een Mercedes O818. Deze luxe midibus is voorzien van 25 zitplaatsen twee tafels en een gidsstoel. Wij wensen Nico veel succes met deze nieuwe aanwinst

Twee Scania's Century voor Alpina LTD in Rusland
AB-BC BV doet veel zaken met voormalige Sovjetrepublieken, echter met Rusland komt tot op heden niet vaak voor. Wellicht komt hier met de verkoop van twee mooie Scania Century's aan Alpina LTD uit Kaliningrad verandering. Wij wensen Alexandr in ieder geval een goede reis en verwachten hem volgende week weer terug om de tweede op te halen

Minibus naar Griekenland
Door het toegenomen aantal reizigers naar Lesbos kocht Rafael Variamis in augustus al een Scania Century bij AB-BC. Echter had hij zoveel extra werk, dat hij onmiddellijk nog een bus nodig had. Zijn oog viel op een minibusje bij AB-BC : een hele mooie Mercedes 313 CDI van 2012.En zo had Rafael meteen weer een reisje naar Nederland samen met zijn vrouw, zoon en schoondochter; een reis die hen via Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Italië en 2 veerboten uiteindelijk naar het Griekse Lesbos brengt. Wij wensen Rafael en zijn team wederom heel veel succes met deze nieuwe aankoop.

Καλή τύχη. Καλό ταξίδι στην Ελλάδα.

Het leven van een bus
Sommige bussen halen door uiteenlopende omstandigheden het einde van hun levensduur niet. Andere bussen hebben dan weer een levensloop om "U" tegen te zeggen, zo ook deze Van Hool A300. Deze bus werd in januari 1995 voor het eerst in gebruik genomen bij De Lijn in Antwerpen met vlootnummer 3194. Later (in 2004) werd deze bus verhuurd door De Lijn aan De Polder in Antwerpen.
Via een jeugdsportvereniging waar deze bus in 2007 terecht is gekomen is de bus naar de Provincie Antwerpen gegaan. Na een complete ombouw welke werd uitgevoerd bij en door Van Hool is deze bus aan een nieuw leven begonnen als "Fitbus". Zo is de bus ingezet bij diverse sportevenementen in de provincie Antwerpen.

Enkele jaren later is het voertuig bij AB-BC terecht gekomen en werd deze voorzien van een Nederlands kenteken en aan een notariskantoor te Zundert verkocht. Zij hebben met deze bus enkele jaren reclame gemaakt voor hun kantoor door naar diverse evenementen in de regio te rijden.

Nu de bus ook voor de notaris zijn diensten bewezen heeft, is de bus wederom terug gekomen bij AB-BC en begint deze nu aan een volgende leven bij SC ITI International te Jud Brasov in Roemenië. Wij wensen ook deze nieuwe eigenaar wederom veel succes met deze aankoop. Kijk hier voor meer foto's.

Van Hool T927 Astromega naar Rimini in Italië
Vanuit heel Europa weten intussen de klanten AB-BC te vinden. Van steeds verder komen ze. Zo ook Andrea Bianchini van S.A.M. Bianchini uit Rimini; het bedrijf dat zijn vader zo'n 35 jaar geleden heeft opgestart. Voor uitbreiding van het nu al heel diverse wagenpark heeft Andre besloten zijn eerste Van Hool te kopen; namelijk een Van Hool T927 Astromega uit 2007 met een Euro 5 D.A.F. motor met ruim 500 PK. De bus is voorzien van 91 plaatsen, toilet, TV's beneden en boven; toilet, keuken, etc. Wij wensen Andrea en zijn team veel succes met deze 1e Van Hool.

Iveco Indcar Wing naar Servië
Vorig jaar kocht Daly America uit Servië een Temsa van AB-BC. Nu zijn ze weer terug voor een Iveco Indcar Wing op te halen. Wij van AB-BC zijn er trots op, dat klanten keer op keer terugkomen en onze kwaliteit en service waarderen. Fijne reis terug Milan en hopelijk tot snel


Scania Irizar New Century op transport naar IJsland
Vrijdagmiddag. En er staat weer een bus klaar voor vertrek. Deze keer is het een Scania Irizar New Century voorzien van luxe stoelen, DVD en TV, toilet, etc. Inmiddels is de bus onderweg naar de haven van Rotterdam voor verscheping naar zijn nieuwe eigenaar Gunnar Gunnarsson van Sagatours Iceland. Gunnar is zijn bedrijf begonnen met dikke jeeps waarin toeristen IJsland bezoeken. Later heeft hij minibussen gekocht. Intussen heeft Gunnar ook al enkele touringcars. Voor uitbreiding van het wagenpark was hij weer op zoek naar een touringcar. Aangezien een aantal bevriende IJslanders al een bus bij AB-BC gekocht hebben, kon Gunnar niet achterblijven. Hij kocht er niet 1, maar 2. De 2e gaat binnenkort de boot op. Wij wensen Gunnar veel plezier met zijn nieuwe aankoop.

Bova naar Griekenland
Vanwege een grote toename van het toerisme in Griekenland, ook op het vasteland, was Katoikos Serganis Tirogiannis op zoek naar een Bova voor uitbreiding van zijn wagenpark. Ook Katoikos heeft de weg naar AB-BC gevonden. We wensen hem en zijn team veel succes met de nieuwe aankoop, een Bova FHD 12.340 voorzien van TV, toilet, airco etc.

Scania Irizar met rolstoellift
Eerder kocht Luminosa uit Lissabon al een Marcopolo bij AB-BC. Vanwege het vele werk moet er al weer een touringcar komen. Door de prettige ervaring bij de aankoop van de vorige bus was de keuze voor AB-BC snel genomen. Even een vliegticket kopen en einde van de dag al vertrekken met de nieuwe aanwinst. Luminosa heeft deze keer gekozen voor een Scania Irizar voorzien van een rolstoellift en speciaal toilet. Tevens staan er tafels in de bus voor nog meer luxe. Wij wensen het hele team van Luminosa wederom veel succes en veilige kilometers met hun nieuwe aanwinst.

Van Hool T916 Astron naar Oekraïne
Vandaag kwam Ihor Samardak bij AB-BC een prachtige Van Hool T916 Astron ophalen. Deze bus gaat een vaste lijn rijden van de Oekraine naar Italie.

Ihor kan niet wachten om deze bus in gebruik te nemen en was weer snel richting de Oekraine. Goede reis Ihor

3-assige BOVA MHD
Een paar weken geleden kwam Pavel Řípa bij AB-BC langs om een proefrit maken met een paar BOVA's. Vervolgens koos hij het voertuig, dat het beste paste bij uitbreiding van zijn bedrijf. Pavel Řípa koos voor deze 3-assige BOVA MHD 139.460 met 61 zitplaatsen, toilet, TV, airco etc.
Vandaag kwam Pavel Řípa terug naar AB-BC om zijn nieuwe aankoop op te halen. Wij wensen Pavel en zijn team veel veilige kilometers toe met deze nieuwe aankoop.

Man Lions Coach naar Tjechië
Sergei komt al jaren bij AB-BC. Vaak voor oudere bussen, maar nu heeft Sergei een mooie jonge MAN LIONS COACH gekocht met een Euro-4 Motor. Het doet AB-BC plezier om te ervaren, dat het hun klanten goed gaat en dat ze met steeds beter materiaal vertrekken. Sergei goede reis naar Tsjechië en tot snel.

Derde dubbeldekker naar Ideal Travel in Polen
Ideal Travel zijn bezige baasjes uit de Oekraïne, die door de kromme invoerbeperkingen in de Oekraïne met hun bedrijf zijn uitgeweken naar Polen. Eind vorig jaar kochten zij al twee Van Hool Dubbeldekkers bij AB-BC en nu gaat de derde naar Ideal Travel. Een ideale en trouwe klant voor AB-BC. Goede reis Igor en tot snel.

AB-BC levert Scania Irizar naar Griekenland
Vorige week belde Ionnis naar Anton Bals. Hij zocht een gebruikte maar wel mooie Scania Irizar. "Kom maar langs", zei Anton, "ik heb er 8 staan moet iets voor je bij zijn." En dus kwam Ionnis van Maistrou een Kustplaats in Griekenland. Aangekomen was de keuze snel gemaakt. Een mooie 2008 Scania Irizar Century uit 2008. Zoals het AB-BC betaamt, werd de bus snel door de werkplaats nagekeken en in orde gemaakt en twee dagen later vertrok Ionnis met zijn vriend Apostelus terug naar het lekkere weer in Griekenland. Veel succes en tot snel

Bus naar Kirgizië
Meer dan 8.000 km moet Joeri rijden naar huis. Kirgizië daar komt hij vandaan. Natuurlijk geen probleem met een bus van AB-BC BV deze is op alle punten gecontroleerd en in orde gezet. Joeri veel geluk en plezier met deze lange rit 

Iveco naar Italië
2017 is een fantastisch jaar voor AB-BC BV. Dit jaar is AB-BC marktleider in het Midi bus segment in Nederland maar dat betekent niet dat AB-BC BV geen nieuwe voertuigen in het buitenland levert. Vandaag levert Anton een Nieuwe 23 persoons Iveco af aan Orfeo Viaggi uit Atessa Italië.

Deze prachtige Iveco Tourys is voorzien van alle luxe zoals Airco Webasto luxe stoelen Retarder en natuurlijk een schone euro 6 170 PK motor. Wij wensen Mario en zijn team vele veilige kilometers toe met deze prachtige aanwinst

Mercedes Tourismo voor Muijs Scaldis Reizen
Wat gedaan als je altijd nieuwe Mercedessen en Setra's koopt en je toch zoveel werk hebt dat je dringend een bus nodig hebt. Dan kijk je natuurlijk op de website van AB-BC waar deze Mercedes Tourismo op stond.
Na het maken van een proefrit was Jolanda Muijs van Muijs Scaldis Reizen meteen overtuigd en kocht deze Mercedes Tourismo bij AB-BC. Deze bus is voorzien van een sterke Euro 4 motor, koelkast, koffiezetapparaat, LCD TV schermen en 60 zitplaatsen.
Wij wensen Jolanda en haar team veel succes met haar nieuwe aankoop.

Rosero FIRST FLHI CNG schoolbus voor Belgische gemeente Doornik
Het feit dat overheden overal steeds strengere normen voor uitstoot opleggen, treft niet alleen touringcarbedrijven, maar ook steeds vaker de lokale overheden.
Zo ook Doornik in de Waalse provincie Henegouwen, waar ze tot vorig jaar nog met oude schoolbussen van kort tegen de 15 jaar oud rondreden. Toen werd in Doornik de eerste stap gezet naar schoner schoolvervoer door aankoop van een Scania 12 meter schoolbus met CNG motor. Echter was deze bus veel te groot en vooral veel te breed voor een aantal scholen in de binnenstad van Doornik en moest er een alternatief komen voor de grote bus.
Dit werd al snel gevonden in de vorm van een Rosero FIRST FLHI CNG schoolbus. Deze bus met een lengte juist boven de acht meter en vooral de interessante breedte van 2.35 meter was ideaal voor de gemeente Doornik om deze bus in te zetten voor het schoolvervoer in de binnenstad.
Deze bus is uitgerust met een sterke 3.0 liter Iveco CNG motor, die voldoet aan de laatste milieueisen van Euro 6. Dit voertuig biedt verder plaats aan 31 personen + chauffeur. Dit is slechts 2 zitplaatsen minder dan de diesel variant. Het hogere gewicht van de CNG tanks heeft dus weinig invloed op de indeling van de bus. Aangezien de meeste klassen in Doornik toch maar bestaan uit 25 tot 27 leerlingen is deze afmeting uitermate geschikt bevonden.
Wij wensen de stad Doornik en hun chauffeurs en de vele schoolkinderen veel veilige schoolritten toe met hun nieuw geleverde voertuig.

Volvo B12B voor Van den Broek/Van Mil Tours
Milieuzones..... Euro-normen..... Wie heeft er intussen nog niet van gehoord? Wie wordt er intussen nog niet gek van? Zo ook Johan van den Broek van Van den Broek/Van Mil Tours. Hij had nog twee heel mooie Bova bussen met Euro 2 en Euro 3 norm, die hij heeft ingeruild voor deze prachtige Volvo B12B met Jonckheere opbouw. Nu nog een Euro-4, maar binnenkort een update naar Euro-5, waardoor Johan en zijn team zeker nog jarenlang plezier kunnen hebben van deze prachtige bus.Wij wensen hen dan ook veel plezier en veilige kilometers toe met deze Volvo.

Bovaliftbus voor Taxilady uit Finland
In Finland duurt het zomerseizoen slechts 5 maanden. Dus slechts 5 maanden tijd om geld te verdienen. Dan koop je natuurlijk geen nieuwe bus. Als je dan 1 Bova hebt en 1 Scania, dan kies je natuurlijk een bus die erbij past. Toen Juhani Front van Taxilady Oy een liftbus zocht, kwam hij al snel terecht bij AB-BC waar hij deze mooie oudere, maar nog altijd goede BOVA liftbus vond. Ook de geringe kilometerstand viel Juhani meteen op.
Wij wensen Juhani en zijn team veel succes en veel veilige kilometers toe met zijn nieuwe aankoop.

Weer Rosero voor Snelle Vliet Touringcars
Eind vorig jaar bestelde Ruud van der Marel van Snelle Vliet Touringcars BV zijn eerste Rosero First Tour voor uitbreiding van de diverse werkzaamheden. Deze eerste Rosero werd begin januari aan hem afgeleverd. Wegens nog verdere uitbreiding van de werkzaamheden binnen zijn bedrijf en de tevredenheid over het geleverde voertuig was voor Ruud de keuze snel gemaakt om nog een Rosero te bestellen. Uiteraard kon dit identieke voertuig dat wederom voorzien was van 27 luxe stoelen, DVD met LCD scherm, koelkast etc snel geleverd worden.
Wederom wensen wij Ruud en zijn team heel veel succes met dit nieuwe voertuig en tevens wensen wij hen veel veilige kilometers toe.

Scania Irizar Century naar Griekenland
Nu het toerisme in Griekenland weer volledig herstelt, weten ook steeds meer touringcarbedrijven uit Griekenland de weg naar AB-BC te vinden. Zo ook Rafail Variamis van Variamis Travel & Tourism uit Lesbos. Voor uitbreiding van zijn firma welke reeds werd opgericht door zijn opa, was hij dringend op zoek naar zijn favoriete merk: een Scania. Bij AB-BC vond hij deze mooie Scania Irizar Century.
Samen met zijn zoon (waardoor de opvolging nog jaren verzekerd is) en zijn schoondochter kwam hij deze bus ophalen in Hoogerheide voor de mooie trip terug naar het Griekse Lesbos.
Wij wensen Rafail en zijn hele team en de ongetwijfeld vele Nederlandse toeristen die met deze bus naar hun hotel gebracht gaan worden, nog veel veilige kilometers met deze nieuwe aankoop.
Gelede bus voor Te Brake in Groenlo
Je verkoopt een jonge Setra aan AB-BC BV . De nieuwe eigenaar mist een paar afdek- strips. Wat doe je dan ? je brengt deze strips naar AB-BC in Hoogerheide en koopt en passant een gelede bus bij AB-BC. Dit gebeurde bij de gebroeders Te Brake uit Groenlo van Gelderesch. Hun Duits filiaal was op zoek voor de stremmingen naar een goedkope maar goede gelede lijnbus, en die staat er natuurlijk bij AB-BC BV. Heren Te Brake het was prettig zaken doen.

VDL BOVA Synergy voor Blauw's reizen uit Ter Apel
Willem Blauw is in zijn nopjes met de VDL Bova. Hij was al een tijd op zoek naar een Euro 5 dubbeldekker en waar kom je dan uiteindelijk terecht : bij AB-BC BV in Hoogerheide natuurlijk. Deze dubbeldekker is van alle luxe voorzien en heeft dus een schone euro 5 motor. Willem en zijn team zijn klaar voor de toekomst. Goede reis Willem en tot ziens

Setra 417 voor VDM Tours
AB-BC en VDM tours hebben een ding zeker gemeen. Beiden zijn in 2010 gestart. Niet zonder succes zoals u kunt zien. Anton van AB-BC levert vandaag een zeer mooie
Setra 417 aan Kenneth van VDM tours. AB-BC is tegenwoordig een zeer gerespecteerde leverancier van bussen over de gehele wereld. VDM Tours maatgevend in de partybusverhuur, die vele BN-ers als passagier mag rekenen zoals Afrojack Barbie en Andy v.d. Meyde.

De Setra is een bus met 60 luxe plaatsen en voorzien van rolstoellift. Anton en Kenneth weten het zeker dit foto momentje gaan ze in de toekomst nog vaak herhalen

Mercedes O 407 naar Afrika
Vorig jaar kocht Nasser Dely nog een Renault Tracer bij AB-BC. Voor uitbreiding van zijn werkzaamheden in Ivoorkust was hij alweer toe aan een volgende bus. De keuze is deze keer gevallen op de Mercedes O 407 vanwege de goede toestand van de bus en de grote capaciteit van het voertuig. Dit voertuig heeft namelijk 54 zitplaatsen en 38 staplaatsen. Wij wensen Nasser Dely wederom veel succes met zijn nieuwste aankoop.

AB-BC levert drie elektrische bussen aan Arriva
AB-BC BV levert binnenkort drie bussen aan Arriva voor de concessie DAV ( Drechtsteden, Alblasserwaard en Vijfheerenlanden). Deze bussen zijn volledig elektrisch en hebben een actie radius tot 210 kilometer, alsmede een elektromotor met een piekvermogen van 150 KW. Verder heeft dit voertuig een lage vloer bij de instap en is er veel ruimte voor kinderwagens rollators en een rolstoel. Voor het comfort is een krachtige airco aanwezig en voor de winter is er een standkachel gemonteerd. De bussen worden opgeladen via een stekker.

Deze Elektrische bussen zijn geproduceerd door Rosero in Slowakije. In 2009 leverde dit bedrijf samen met Anton Bals van AB-BC B.V. elektrische bussen aan Arriva, die tot voor kort in ‘s-Hertogenbosch reden. Eind van dit jaar levert AB-BC een elektrische bus aan SyntusDeze gaat in Almere rijden.
AB-BC uit Hoogerheide is importeur van Rosero voor de Benelux en verkoopt nieuwe en gebruikte bussen en touringcars. Ook verzorgt dit bedrijf het onderhoud.
Daartoe beschikt AB-BC over een goed geoutilleerde werk-plaats en over een wijd net van servicepartners.
De werkplaats is speciaal inge-richt voor alle werkzaamheden aan touringcars en stadsbussen. Het gekwalificeerd en vakkundig personeel heeft de beschikking over diagnose apparatuur van de voertuigen, die AB-BC verkoopt. Verder worden zij continue getraind door de leveranciers.

AB-BC BV participeert in Rosero Distribution. Dit bedrijf is gevestigd in Spišská Nová Ves Slowakije. Rosero Distribution bouwt sinds 1995 midibussen op Iveco Daily en Mercedes Benz chassis in het segment van zowel tour- stads- als schoolbussen. De capaciteit van deze bussen is tussen de 12 en 36 sta- en zitplaatsen. Alle Rosero midibussen worden uit roestvrij staal opgebouwd en hebben dus een zeer lange levensduur. De productie van Rosero ligt rond de 200 bussen per jaar.


Twee Antons op een foto

Anton Fennema is dierenarts en naamgever van Fennema Coaches dat bestaat uit een drietal enthousiaste bus fanaten die voor de hobby een busbedrijf uitbaten. Anton Bals naamgever van AB-BC wilde als kind dierenarts worden en word nu elke dag wakker tussen de bussen.

De twee Antons hebben elkaar gevonden en Anton Fennema rijdt met zijn twee kompanen terug met een mooie VAN HOOL T915. Wij wensen Anton en zijn team vele gezellige kilometers toe.

Iveco Crossway voor Hümmer uit Kirchlauter Duitsland
Deze Iveco is uitgerust met een passagiersairco, webasto verwarming, een dubbele instapdeur en nog vele extra's. Wij wensen Bernard en zijn team vele veilige kilometers toe met deze prachtige bus

Prachtige VAN HOOL T916 ASTRON voor supportersclub RCA ANDERLECHT
Carl Adams, de voorzitter van de Mighty Mauves 51, zocht een opvolger voor de Volvo Jonckheere en kwam bij AB-BC terecht. Bij AB-BC vond hij een hoge van Hool met zeer veel bagageruimte, AB-BC voorzag deze  bus van een nieuw paars interieur en speciale hoofdsteunen met de tekst THE  MIGHTY MAUVES 51.  Binnenkort wordt de bus gewrapped in het zwart met zilveren letters.Wij wensen Carl en The Mighty Mauves een succesvol en plezierige wedstrijd met deze Astron.

Van Hool naar Fermo ( Italië)
AB-BC verkoopt op vele manieren bussen. Klanten komen bij ons omdat ze ons kennen. Ze komen bij ons via internet, via tijdschriften. Maar AB-BC doet ook vaak mee met openbare aanbestedingen. Zo was er onlangs een openbare aanbesteding voor het openbaar vervoer in de omgeving van Fermo (Italië). Dit is een streek ten zuiden van San Marino. Voor het openbaar vervoer, waar al vele gelede bussen rijden, zocht STEAT nog een extra gelede bus via een Europese openbare aanbesteding.
AB-BC heeft in deze het beste voorstel kunnen doen aan STEAT en heeft zodoende de aanbesteding gewonnen en de bus verkocht. Vandaag heeft STEAT de bus opgehaald. Wij wensen hen vele veilige kilometers toe met dit voertuig; welke hun eerste Van Hool bus in de vloot wordt. We hopen dat er nog veel mogen volgen.

Scania Irizar naar Portugal
Onlangs kocht Gilberto Couto van Friendly Inspiration LDA uit Portugal zijn 1e Scania Irizar bij AB-BC. Gilberto was zo tevreden over zijn aankoop en toen hij hoorde dat AB-BC nog zo'n bus op voorraad had, hoefde hij niet lang na te denken en hij kocht zijn 2e Scania Irizar bij AB-BC.

Van Hool T916 voor Peer & Co
Peer van touringcarbedrijf Peer en Co kwam net voor nieuwjaar 2017 bij AB-BC langs om te kijken naar een roze van Hool T916. Peer was blij met die bus maar die kleur, dat werd hem niet. Nu is hij klaar en wat een beauty is het geworden Chapaeu  Peer

Touringcar voor Zeebra Tours
Zeebra Tours en AB-BC dat is een goede combinatie. Joop Vreugdenhil heeft zijn sporen meer dan verdiend in de bussen. Begonnen als Tuinder bouwde hij een mooi touringcarbedrijf op in het Westland, Nadat hij dit bedrijf Vreugde Tours heeft verkocht starte hij in Bergen op Zoom Zeebra Tours op , Daarna JOJO Tours in Maasdijk en in Terneuzen Zeeuws Vlaanderen Reizen. Daarnaast is Joop ook nog zeer actief in het Vastgoed . Joop Vreugdenhil een bijzondere en succesvolle ondernemer die AB-BC tot haar vasten klantkring mag rekenen.

Bova 15 meter met 70 zitplaatsen naar Montenegro
Dalibor uit Montenegro zocht een bus met veel zitplaatsen. Anton van AB-BC vertelde hem, dat hij een BOVA 15 meter kreeg, die 70 zitplaatsen had. Dalibor stapte in de bus en na een korte proefrit waren hij en Anton er snel uit. Dus de bus onderweg naar Montenegro met een blije Dalibor

BOVA 10 meter voor ESPEQ
Techniek is gaaf. Met deze slogan gaat Espeq met een promotiebus de scholen langs om leerlingen in groep 7 en 8 enthousiast te krijgen voor de bouw. ESPEQ is een samenwerkingsverband van bedrijven die opleidingen verzorgen voor de bouwbranche. De oude bus was rijp voor vervanging en bij AB-BC vond Wilfred, de promotiemedewerker van ESPEQ, een mooie bus. Deze bus , een Bova 10 meter, zal weer worden voorzien van een gave wrapping en dan gaat Wilfred weer op pad om jongens en meisjes enthousiast te krijgen voor de bouw.

Drie Scania Irizars naar Spanje
In januari kocht Nuno Fernando Goncalves Moreira zijn eerste Scania Irizar bij AB-BC. Hij was zo tevreden over deze bus dat hij nu nog 3 Irizars gekocht heeft. Nu heeft Nuno de eerste 2 Irizars opgehaald. Wij wensen hem en zijn team wederom veel succes en veilige kilometers met zijn nieuwe aankoop.

Triomf Tours koopt drie bussen bij AB-BC
Onlangs kocht Olmer Lisandro Vernooij van Triomf Tours b.v. 3 gebruikte voertuigen bij AB-BC vanwege het vele extra werk dat zijn bedrijf heeft gekregen. Olmer wenste graag dat alle bussen meteen inzetbaar zouden zijn en daarom zijn nu de 1e 2 voertuigen afgeleverd met een nieuwe APK keuring. Olmer neemt nu een Scania Touring Higher HD van 2013 in ontvangst met 50 plaatsen en alle comfort voor de reizigers waaronder een koelkast, TV schermen, lederen stoelbekleding, verstelbare rugleuningen, toilet, koffiemachine etc. De 2e bus is een Mercedes 516 Sprinter van 2016 met 20 zitplaatsen. We wensen Olmer en zijn team veel succes met de eerste 2 bussen!

DAF Jockheere naar Portugal
Vader en zoon De Cruz van Escola de Conducao Portimonse De Cruz & De Cruz LDA hebben voor hun autorijschool een bus nodig. De minimum vereisten waren dat de bus minimaal 10 meter zou zijn, goedkoop en weinig kilometers. Dus de keuze valt op een ex-schoolbus DAF Jonckheere met weinig kilometers en een leuke prijs. Wij hopen dat veel Portugese bus- en touringcarchauffeurs hun rijbewijs met deze bus zullen halen!

Zeer luxe Rosero voor Doelen Coach Schiphol
Afgelopen oktober bezocht Doelen Coach op de IAA in Hannover de stand van Rosero waar AB-BC al jaren importeur van is voor de Benelux. De gehele famile van Wijk was zeer onder de indruk van de Rosero First, die op de deze beurs getoond werd. Al vrij snel werd besloten om een Rosero bij AB-BC te bestellen met alle luxe, die je maar kan wensen. Nu is het zover en wordt de bus geleverd. Iedereen bij Doelen is zeer onder de indruk van de bus en haar afwerking. "Dit wordt zeker niet de laatste", vertelde Angela dan ook aan Anton Bals, toen de bus gebracht werd.
Klik hier voor de dia-serie van deze mooie bus.

Rosero First voor Snelle Vliet
Snelle Vliet uit Alblasserdam heeft sinds kort hun vloot uitgebreid met een nieuwe Rosero First. Deze midi touringcar met automatische versnellingsbak heeft 27 luxe passagiersstoelen, een gidsstoel en natuurlijk een zeer luxe chauffeurscabine. Voor de gasten is de bus verder uitgerust met een airco, standverwarming, een koelkast, een tv-scherm met dvd,  een grote bagageruimte en als de passagiers heel veel bagage bij hebben ook nog een trekhaak. Deze Rosero is de lieveling van het bedrijf en de chauffeurs zijn dan ook graag op pad met de Rosero First.

Mooie schoolbus naar Essen (België)
Muys reizen uit Essen rijdt dagelijks vele kinderen van en naar school in het Antwerpse. Vanaf 1 februari zijn er milieuzones in Antwerpen en moet een bus minimaal Euro-3-plus roetfilter hebben. Wim Muys was dan ook voor een van zijn schoolroutes op zoek naar een schone bus met 22 plaatsen. En waar vind je die dan? Precies in Hoogerheide bij AB-BC.

IVECO Crossway voor EDAD Reizen in Dordrecht
Wim Lipman, de eigenaar van EDAD Reizen uit Dordrecht, kwam op een zaterdag morgen naar AB-BC om te kijken naar een gebruikte bus. Tijdens het drinken van een kop koffie zag hij een nieuwe Iveco Crossway staan. Deze bus was al verkocht, maar Wim was zeker na de proefrit erg onder de indruk van deze bus en bestelde direct bij Anton Bals een nieuwe 13 meter Iveco Crossway. Deze Crossway met 60 zitplaatsen en een schone Euro-6 motor is de perfecte auto voor EDAD. Wij wensen Wim en zijn team vele fijne kilometers toe.

Scania Irizar naar Portugal
Tot een week geleden was Gilberto Couto van Friendly Inspiration LDA uit Porto in Portugal nog druk op zoek naar een bus. Tot zijn vriend met een nieuwe aankoop thuis kwam : een Scania Irizar van AB-BC. Toen was de keuze voor Gilberto snel gemaakt want AB-BC had er nog 3 staan. Nu, een week later zien we ook Gilberto met zijn nieuwe aankoop, een Scania Irizar met 50 plaatsen, climate control, tv’s etc vertrekken richting Porto. Dit wordt een mooie aanvulling bij de andere vier Scania’s die Gilberto al in zijn bezit heeft. Wij wensen hem en zijn team veel succes met de nieuwe aankoop.
Twee bussen naar Spanje
Benito Abalo van Autocares Benito Abalo was op zoek naar een mooie jong gebruikte touringcar voor uitbreiding van zijn bedrijf. Hij vond natuurlijk de bus van zijn keuze: een mooie Scania Higher Touring HD van 2013 met slechts 400.000 km, 50 zitplaatsen, volledige airco met individuele luchtregeling voor de passagiers, koelkast, koffiemachine en zeer belangrijk voor de Spaanse heuvels een 400 PK sterke Scania motor met Euro 5 emissieklasse. Benito had juist de deal gesloten en was bezig de betaling over te maken met zijn laptop toen een Iveco Indcar Wing het terrein op draaide. Deze mooie bus viel meteen op bij Benito vanwege de goede staat van het voertuig, het mooie interieur en de 24 plaatsen in deze bus. Als je dan toch met een man extra hier bent, dan neem je natuurlijk de Wing ook meteen mee naar Spanje. Wij wensen Benito en zijn team veel succes met deze 2 voertuigen

IVECO Crossway voor Gehringer Reisen (D)
Gehringer Reisen uit Duitsland heeft 2 jaar geleden een Iveco Crossway bij AB-BC gekocht. Nu 2 jaar later is Gehringer Reisen weer op zoek naar een Crossway. Wie benader je dan ? AB-BC natuurlijk. Wij wensen Jobst en zijn team veel plezier met deze prachtige Crossway

Prachtige dubbeldekker voor Van Gompel Touringcars uit Bergeijk
Gert-Jan Lommerse van Van Gompel Touringcars zocht een mooie Dubbeldekker en belde met Anton Bals van AB-BC met de vraag of hij een Dubbeldekker kon zoeken. Natuurlijk vond Anton een mooie VAN HOOL T927 in Duitsland. AB-BC importeerde deze beauty en verzorgde de invoerkeuring. Gert én AB-BC blij en tevreden.

AB-BC levert een mooie van Hool T916 aan Peer en Co
Deze Euro 5 Van Hool is voorzien van alle luxe zaken als toilet, dvd, grote keuken, koelkast en luxe passagiersstoelen. Peer brengt de bus nu naar de spuiter, waar deze gespoten wordt in de Peer en Co kleuren. Peer heeft beloofd foto's te sturen als deze klaar is.

Den Oudsten naar Slowakije
Slowakije is het land waaruit AB-BC haar Rosero importeert. Nu gaat er een keer een bus van AB-BC naar Slowakije en wel een Den Oudsten naar ARGO TRANS in Zilina . Wij wensen Adrian en zijn vader veel plezier met dit mooi Nederlands product

EOS 200 voor supermarktklanten
Bart Knap heeft een supermarkt in Sint Jansklooster en wil via een spaarsysteem zijn klanten binden d.m.v. busreizen. Bart heeft een mooie EOS 200 gevonden bij AB-BC maar wilde wel dat de bus APK gereed gemaakt werd. Een dag na de levering krijgen wij een app, dat de bus goedgekeurd is. Logisch,want op de service van AB-BC kun je vertrouwen. AB-BC-service, hét adres voor bus service.

IVECO midibus voor Present Cars

Present Cars de Korenbloem in het Belgische Kruibeke heeft onlangs een Marcopolo Senior aangeschaft bij AB-BC.nl. Deze Midibus met twee sterren  wordt ingezet voor o.a. het vervoer voor kleine groepen in Binnen- en Buitenland.

De bus is voorzien van 24 comfortabele zitplaatsen en een gidsstoel. Daarnaast heeft de bus dubbelglas, airco, verwarming en een trekhaak voor het vervoeren van extra bagage in een aanhangwagen.

De bus voldoet aan alle strenge milieu-eisen en heeft een krachtige 180 pk euro-4 motor. AB-BC.nl wenst de Gebroeders Present en hun team vele veilige kilometers. (foto rechts)

Lees ook ons Nieuwsarchief

 
  Realisatie: Teun.pro